Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2018

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт відносно чотирьох неповнолітніх, які незаконно заволоділи транспортними засобами мешканців обласного центру

За результатами досудового розслідування, проведеного під процесуальним керівництвом Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, викрито злочинну групу з чотирьох неповнолітніх осіб, які незаконно заволоділи транспортними засобами мешканців обласного центру.
 

Зловмисниками виявилися учні одного з ліцеїв у м. Красилові - жителі Красилівського та Хмельницького районів віком 16-17 років, один із яких раніше судимий за майнові злочини.
 

Попередньо домовившись між собою, у нічну пору доби вони підшукували автомобілі, припарковані у дворах житлових будинків, та, відкриваючи двері салонів за допомогою заздалегідь заготовленої викрутки, намагались ними заволодіти.
 

За період з грудня минулого по березень поточного років таких спроб було п’ять. У двох випадах довести свій злочинний умисел до кінця їм вдалось, ще три транспортні засоби з різних причин доставити до заздалегідь визначеного місця зловмисники не змогли, а тому залишили їх на півдорозі.
 

Окрім того, із одного автомобіля неповнолітні викрали відеореєстратор та пневматичний пістолет, які там знаходилися.
 

В рамках вказаного кримінального провадження найактивнішого члена групи працівниками поліції затримано у м. Красилів, де він намагався збути викрадений автомобіль.
 

За клопотанням сторони обвинувачення йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України спрямовано для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2380