Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2018

За втручання прокуратури підприємець сплатить до бюджету кошти пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури м. Кам’янця-Подільського

Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.
 

Шляхом вжиття заходів представницького характеру органи прокуратури активно реагують на випадки недобросовісного виконання вказаних зобов’язань замовниками будівництва.
 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2015 році одним із суб’єктів господарювання у місті Кам’янці-Подільському реконструйовано приміщення кафе-магазину площею близько 508 кв. м.
 

Пропозиції міської ради укласти договір про пайову участь у створенні та розвитку інфраструктури міста та сплатити вказані кошти фізична особа-підприємець проігнорувала.
 

В результаті ухилення від виконання визначених законом зобов’язань місцевий бюджет недоотримав відповідні кошти, а тому прокуратура звернулась до суду з вимогою про їх стягнення.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, замовника будівництва зобов’язано сплатити до бюджету збитки в розмірі близько 100 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2032