Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

На Хмельниччині правоохоронцями викрито членів злочинної групи, які безпідставно вимагали у місцевого мешканця 3 тис доларів США

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності злочинних угрупувань.
 

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки в області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, викрито злочинну групу з трьох осіб, які займались вимаганням грошових коштів у місцевого мешканця.
 

Попередньо домовившись між собою, троє молодиків віком 27, 28 та 32 років зустрілися із потерпілим та, бажаючи безпідставно збагатитись злочинним шляхом, під надуманим приводом неіснуючої заборгованості висунули вимогу передати їм 3 тис. доларів США.
 

У випадку невиконання цих вимог вимагачі погрожували застосуванням фізичного насильства та знищенням майна шляхом підпалу.
 

Побоюючись за своє здоров’я та майно, чоловік був вимушений передати гроші та, через відсутність такої суми коштів, сплачував її частинами.
 

Під час передачі 10 тис. грн. –  чергової частини визначеної вимагачами суми, 12 червня 2018 року трьох членів злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання вказаних осіб виявлено та вилучено речовину, схожу на макову солому, бойові гранати із запалами до них, мобільні телефони та велику кількість сім-карток різних операторів зв’язку.
 

Затриманим особам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 

Наразі у кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин, фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1916