Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2018

На Хмельниччині судитимуть колишнього поліцейського, який вдома зберігав привезені з зони проведення антитерористичної операції боєприпаси

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими правоохоронними органами продовжується робота з протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, а також притягнення винних у цьому осіб до відповідальності.
 

За результатами досудового розслідування, яке проводилось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт за фактом вчинення колишнім працівником поліції кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, носіння та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
 

Перебуваючи в зоні проведення антитерористичної операції, у м. Покровське Донецької області правоохоронець виявив бойові припаси, які всупереч вимогам законодавства не здав до відповідного органу поліції, а тримав при собі.
 

Розуміючи протиправність своїх дій, він привіз їх у м. Хмельницький та без передбаченого законом дозволу зберігав вдома.
 

У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника, окрім 34 боєприпасів у нього виявлено та вилучено майже 16 г. небезпечного наркотичного засобу канабіс, який він зберігав для особистого вживання.
 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1994