Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2018

На Хмельниччині викрито працівника поліції, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за не складання протоколу про адміністративне правопорушення (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень, у тому числі вчинених працівниками правоохоронних органів, та притягнення винних до відповідальності.
 

Так, 1 червня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури області, співробітниками відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області та Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди поліцейським сектору реагування патрульної поліції одного з територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в області.
 

Встановлено, що за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) працівник поліції вимагав у місцевого мешканця 4 тис. грн.
 

Оскільки на час зупинки водія патрульним, таких коштів у чоловіка не було, поліцейський поставив вимогу передати йому ці кошти впродовж кількох днів, про що «нагадував» телефонними дзвінками.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара працівника поліції викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
 

Затриманому уже оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 

Проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2489