Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2018

На Хмельниччині судитимуть членів організованої групи, які займались діяльністю, пов’язаною з незаконним обігом психотропних речовин

Завдяки скоординованим прокуратурою Хмельниччини заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям оперативними підрозділами Головного управління Національної поліції та Управління Служби безпеки України в області викрито злочинну групу, члени якої з метою отримання прибутків здійснювали діяльність, пов’язану з незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом психотропних речовин.
 
Правоохоронці області кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність злочинної групи.
 
Діючи в складі організованої злочинної групи, троє її членів розробили єдиний план, направлений на вчинення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом психотропних речовин, а організатор групи налагоджував шляхи придбання у невстановлених осіб у м. Київ психотропної речовини – амфетаміну та інших особливо небезпечних психотропних речовин та забезпечував їх перевезення в м. Хмельницький, у тому числі засобами поштового зв’язку.
 
Після отримання посилок організатор зберігав психотропну речовину за місцем свого проживання, де розфасовував її по дозах та грамах, відповідно до замовлень, та надавав доручення іншим членам групи підшуковувати наркозалежних осіб, яким вона і збувалась.
 
Правоохоронцями задокументовано 6 епізодів злочинної діяльності, встановлено збут зловмисниками психотропних речовин на суму понад 40 тис. грн.
 
Також, останній намагався незаконно перемістити через митний кордон України до Республіки Польщі, з приховуванням від митного контролю, особливо небезпечний наркотичний засіб але довести свій намір до кінця не встиг, будучи виявлений працівниками митного поста.
 
Діяльність організованої групи припинено у лютому цього року, трьох її членів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, трьом членам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.1 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів),  ч. 2 ст. 15,  ч. 2 ст. 305 (замах на контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.
 
Підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою області направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення  становить 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2117