Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2018

На Хмельниччині судитимуть голову сільської ради, який одержав неправомірну вигоду за надання виконавцю робіт з реконструкції системи водопостачання актів про їх приймання

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

У січні цього року, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у взаємодії із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання неправомірної вигоди головою однієї з сільських рад Хмельниччини.

Своє сприяння у прийнятті необхідного рішення посадовець «оцінив» у10 тис. грн., які отримав частинами.

Під час одержання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди у сумі 8 тис. грн. правопорушника викрито «на гарячому», а кошти вилучено.

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1837