Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2018

На Хмельниччині завдяки втручанню прокуратури гідротехнічну споруду повернуто у державну власність

Прокуратурою Хмельниччини постійна увага приділяється питанням законності використання державного майна.
 
Так, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою встановлено, що у квітні 2016 році рішенням Манівецької сільської ради Красилівського району взято на баланс гідротехнічні споруди ставка, які розташовані за межами населеного пункту, та зобов’язано виконавчий комітет цієї сільської ради зареєструвати це майно як безхазяйне.
 
Крім цього, уже у червні 2016 року між Манівецькою сільською радою та  фізичною особою-підприємцем укладено договір зберігання майна, а саме:  гідротехнічної споруди №1, яка надає можливість користуватися водоймою площею 95 га за межами с. Манівці.
 
Водночас, з’ясовано, що вказане майно не є безхазяйним, а перебуває на балансі Державного підприємства «Укрриба» та обліковується у Єдиному реєстрі об’єктів державної власності як виросний став с. Манівці.
 
Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ярослав Лісовий: «враховуючи, що  Манівецька сільська рада під час прийняття спірного рішення лише формально змінила назву гідротехнічної споруди, яка є державною власністю, незаконно взяла її на облік як безхазяйне майно, чим створила загрозу порушення прав держави як власника на безперешкодне володіння, користування та розпорядження нею, прокуратура звернулась з позовом до господарського суду Хмельницької області про визнання незаконним та скасування зазначеного рішення сільської ради та визнання недійсним відповідного договору зберігання майна».
 
За результатами судового розгляду, Постановою Верховного Суду позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі, незаконне рішення сільської ради скасоване, гідротехнічну споруду повернуто у державну власність.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2089