Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

У судовому порядку Хмельницька місцева прокуратура домоглась стягнення із замовників будівництва в обласному центрі 2,3 млн грн пайового внеску

Належна інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура є необхідною умовою розвитку регіону.
 

Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою встановлено, що окремими суб’єктами господарювання, які займаються будівельною діяльністю, вимоги законодавства щодо сплати вказаних коштів ігноруються.
 

«У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів держави, органами прокуратури вживаються заходи представницького характеру та кошти до бюджету стягуються у примусовому порядку», - повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Встановлено, що одне з товариств виступило замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними та торговельними приміщеннями у м. Хмельницькому.
 

Згідно умов укладеного між міською радою та суб’єктом господарювання договору, в зв’язку із закінченням будівництва у строк до квітня минулого року забудовник зобов’язався сплатити до бюджету понад 1,6 млн. грн.
 

Свого обов’язку він не виконав, а тому прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення вказаної заборгованості.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Також, господарським судом області, за результатами розгляду позову прокуратури до іншого товариства - замовника будівництва торговельно-складського комплексу, відповідача зобов’язано сплатити до бюджету кошти пайової участі у розмірі майже 700 тис. грн.
 

Відтак, за втручання прокуратури місцевий бюджет поповниться 2,3 млн. грн. коштів пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури м. Хмельницького.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2053