Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

На Хмельниччині за втручання прокуратури землекористувач сплатить до бюджету 1,2 млн грн збитків, завданих використанням землі без правовстановлюючих документів

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що ще у 2015 році суб’єкт господарювання став власником нерухомого майна у м. Волочиськ Хмельницької області.
 

Тоді товариство подало до органу місцевого самоврядування клопотання про надання дозволу на розробку проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель промисловості з подальшою передачею їх в оренду, яке рішенням сесії Волочиської міської об’єднаної територіальної громади було задоволено.
 

Разом з тим, надалі належних заходів до оформлення у встановленому законом порядку права користування земельними ділянками комунальної власності – укладення договору оренди землі, власник нерухомості не вжив.
 

Таким чином, використання земельних ділянок загальною площею 14 га здійснюється за відсутності належним чином оформлених правовстановлюючих документів та без сплати відповідних платежів до бюджету.
 

У зв’язку із цим, бюджет територіальної громади недоотримує значні кошти.
 

Тому відповідною комісією обраховано збитки, завдані використанням землі, які суб’єкт господарювання добровільно не відшкодував.
 

«Реагуючи на ці порушення, діючи на захист інтересів держави, Городоцька місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення із недобросовісного землекористувача до бюджету понад 1,2  млн. грн. збитків», - повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Туз.
 

Рішенням господарського суду Київської області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2124