Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2018

На Хмельниччині судитимуть керівника виправної колонії та його заступника, які вимагали та одержали 3 тис доларів США неправомірної вигоди за сприяння засудженому в заміні покарання у виді позбавлення волі на більш м’яке

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

У лютому цього року, за процесуального керівництва прокуратури області співробітниками Управління Служби безпеки України в області під час одержання неправомірної вигоди викрито керівників однієї з виправних колоній Хмельниччини.
 

Встановлено, що за сприяння засудженому за умисне вбивство в заміні невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі на більш м’яке керівник установи та його заступник вимагали надати їм неправомірну вигоду в розмірі 3 тис. доларів США.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара від матері засудженого заступника начальника  установи виконання покарання викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірно одержані кошти вилучено.
 

Його керівника затримано в службовому кабінеті.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаними особами кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція статі інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2142