Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2018

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури поверненню у державну власність підлягають землі водного фонду

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Рудської сільської ради за межами населених пунктів Кам’янець-Подільського району.
 

Встановлено, що у 2010 році між Кам'янець-Подільською районною державною адміністрацією та одним із місцевих жителів укладено договір оренди земельної ділянки, площею 3,6 га.
 

Згідно умов укладеного правочину ділянка надана у користування для рибогосподарських потреб на 10 років.
 

В той же час, вказана земельна ділянка тривалий час використовувалась орендарем без проведеної нормативної грошової оцінки землі та, як наслідок, ставка орендної плати у даному договорі була нижчою від законодавчо встановленої.
 

Розмір орендної плати за користування цією землею становив 2 тис. грн. у рік та тривалий час не змінювався, незважаючи на те, що відповідно до вимог Податкового кодексу України він повинен складати суттєво більшу суму.
 

За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримувала значну суму коштів.
 

Тому, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати недійсним договір оренди землі.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар, рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, земельна ділянка водного фонду підлягає поверненню її законному власнику.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2011