Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

На Хмельниччині прокуратура в судовому порядку вимагає визнати недійсним договір оренди земель державної власності вартістю понад 29 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва, органи прокуратури Хмельниччини продовжують роботу із захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану законності у цій сфері виявлено порушення вимог законодавства при передачі у користування земель промисловості.
 

Встановлено, що згідно укладеного ще у 1999 році договору оренди, для видобування піску публічним акціонерним товариством використовувалась земельна ділянка площею 15 га, розташована на території Нетішинської міської ради. Після відпрацювання ділянки, для можливості її подальшого використання  у суспільному виробництві, орендар  зобов’язався провести рекультивацію землі шляхом відновлення ґрунтового покриву та здійснення насаджень.
 

Однак, свого обов’язку землекористувач не виконав та рекультивацію ділянки у повному обсязі не провів.
 

Водночас, незважаючи на порушення орендарем вимог законодавства, наприкінці 2017 року між Славутською райдержадміністрацією та вказаним товариством укладено договір оренди, на підставі якого у користування суб’єкта господарювання для видобування піску надано ще майже 20 га земель промисловості вартістю 29,5 млн. грн.
 

Земельна ділянка, розташована на території Нетішинської міської ради, передана в оренду до 2029 року.
 

«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання договору оренди землі державної власності вартістю понад 29 млн. грн. недійсним», - повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1858