Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури із недобросовісним землекористувачем розірвано договір оренди землі вартістю близько півмільйона гривень

Заходами представницького характеру органи прокуратури області продовжують активно захищати інтереси держави, порушені при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

 Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2007 році між Новоушицькою райдержадміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої на території Вільховецької сільської ради.
 

Згідно умов укладеного правочину земля площею 11 га надана громадянину для ведення товарного сільськогосподарського виробництва строком на 49 років та повинна використовуватись землекористувачем із дотриманням вимог санітарно-епідеміологічного та природоохоронного режиму.
 

Однак, у порушення вимог земельного законодавства щодо раціонального використання та охорони земель, орендарем земельна ділянка з моменту укладення договору та до цього часу не оброблялась, що потягло її забур’янення, самосів дерев та засмічення побутовими відходами.
 

«У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами розірвати вказаний договір оренди та зобов’язати орендаря повернути ділянку державі», - повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський.
 

Новоушицьким районним судом позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, земельна ділянка вартістю близько півмільйона гривень підлягає поверненню її законному власнику.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2061