Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2018

На Хмельниччині засуджено директора державного підприємства, яка одержала неправомірну вигоду за вплив на прийняття посадовцями міської ради рішення про виділення земельної ділянки для будівництва

У вересні минулого року за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у співпраці із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання 1,5 тис. доларів США неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення службовими особами відділу з питань регулювання земельних відносин  виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.
 

У таку суму директор державного проектно-виробничого підприємства оцінила своє сприяння місцевому мешканцю у позитивному вирішенні питання щодо виділення земельної ділянки для будівництва.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара правопорушницю викрито «на гарячому», а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

Як повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні вироком Старокостянтинівського районного суду особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).
 

В межах санкції вказаної статті, до засудженої застосовано покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2005