Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури забудовники сплатять до бюджету 1,8 млн грн пайової участі на розвиток інфраструктури обласного центру

Належна інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура є необхідною умовою розвитку регіону.
 

Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.
 

Встановлено, що окремими суб’єктами господарювання, які займаються будівельною діяльністю, вимоги законодавства та укладених із органом місцевого самоврядування договорів про сплату вказаних коштів ігноруються.
 

«У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів держави, органами прокуратури вживаються заходи представницького характеру та кошти до бюджету стягуються у примусовому порядку», - повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Встановлено, що одне з товариств виступило замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями у м. Хмельницькому.
 

Згідно умов укладеного між міською радою та суб’єктом господарювання договору, в зв’язку із закінченням будівництва у строк до квітня минулого року забудовник зобов’язався сплатити до бюджету 1,1 млн. грн.
 

Свого обов’язку він не виконав, а тому прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення вказаної заборгованості.
 

Рішенням господарського суду Рівненської області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Також, господарським судом Хмельницької області, за результатами розгляду позову прокуратури до одного з місцевих підприємств - замовника будівництва торгівельного центру, відповідача зобов’язано сплатити до бюджету кошти пайової участі у розмірі понад 700 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокураткури Хмельницької області

кількість переглядів: 2129