Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2018

На Хмельниччині судитимуть особу, яка з метою уникнення адміністративної відповідальності намагалась підкупити працівника поліції

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт відносно громадянина, який, намагаючись ухилитись від адміністративної відповідальності, запропонував та надав службовій особі неправомірну вигоду.
 

Як повідомлялось раніше, за процесуального керівництва місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Управління внутрішньої безпеки у Хмельницькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди поліцейському.
 

Правоохоронцями здійснювалось досудове розслідування за фактом вчинення у січні цього року мешканцем Теофіпольського району дорожньо-транспортної пригоди та, через відсутність в її учасників будь-яких тілесних ушкоджень, за результатами слідства прийнято рішення про закриття кримінального провадження.
 

Намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, водій – учасник автопригоди запропонував неправомірну вигоду заступнику начальника слідчого відділу Теофіпольського відділення поліції Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 

На підставі заяви поліцейського за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
 

В подальшому, 16 січня 2018 року, під час дачі хабара, громадянина, який таким чином намагався уникнути адміністративної відповідальності, викрито, а грошові кошти в сумі 200 доларів США вилучено.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 2064