Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури приміщення навчального закладу вартістю близько 700 тис грн використовуватиметься за цільовим призначенням

Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено факт незаконної передачі в оренду комунального майна та використання приміщення школи не для освітніх цілей.
 

Незважаючи на законодавчу заборону використовувати майно навчального закладу не за призначенням, управлінням комунального майна Хмельницької міської ради приватному підприємству передано в оренду частину приміщення навчально-виховного об’єднання у місті Хмельницькому.
 

Орендовані 210 кв. м вартістю близько 700 тис. грн., призначені для забезпечення реалізації прав учнів для здобуття освіти, використовувались підприємцем для проведення занять з охоронцями та тілоохоронцями.
 

Реагуючи на це порушення та захищаючи інтереси держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про визнання договору оренди нерухомого майна недійсним та звільнення приміщення навчального закладу.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, рішенням господарського суду в Хмельницькій області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, приміщення підлягає поверненню у власність територіальної громади міста Хмельницького.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1707