Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2018

На Хмельниччині правоохоронцями викрито працівника військового комісаріату, який одержав неправомірну вигоду за сприяння у наданні відстрочки від призову на строкову військову службу (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим офіцером одного з об’єднаних міських військових комісаріатів області.
 

В рамках кримінального провадження, розпочатого прокуратурою за заявою місцевої мешканки про вимагання неправомірної вигоди, прокурорами Шепетівської місцевої прокуратури спільно із слідчими слідчого відділу Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області та співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання військовою службовою особою неправомірної вигоди у розмірі 8 тис. грн.
 

Цю суму військовослужбовець вимагав за сприяння у вирішенні питання про надання родичу заявниці відстрочки від призову на строкову військову службу до Збройних сил України.
 

Під час одержання неправомірної вигоди особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За вказаним фактом за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3000