Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури бюджет обласного центру поповниться на чверть мільйона гривень

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду задоволено позовні вимоги Хмельницької місцевої прокуратури про стягнення із власника нерухомості в обласному центрі збитків, спричинених використанням землі без державної реєстрації прав на неї.
 

Механізм стягнення із недобросовісних землекористувачів шкоди, завданої використанням земель комунальної власності без правовстановлюючих документів, реалізовано завдяки злагодженій роботі місцевої прокуратури та міської ради.
 

Встановлено, що місцева мешканка для обслуговування належного їй на праві власності приміщення автозаправки використовує майже 4 тис. кв. м землі у м. Хмельницькому, проте право користування нею не оформила.
 

Використання ділянки має здійснюватись з додержанням принципу платності, а відсутність документів на землю його порушує.
 

Тому міською радою обраховано збитки, завдані місцевому бюджету упродовж 2014-2017 років через використання ділянки з порушенням законодавства про плату за землю, які добровільно не відшкодовано.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
 

Судовим рішенням землекористувача зобов’язано сплатити до місцевого бюджету збитки на суму понад 257 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1812