Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2018

На Хмельниччині прокуратура відстоює в суді повернення державі незаконно приватизованих земель в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду на території Жванецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Кам’янець-Подільського району.
 

Встановлено, що на підставі рішень сільської ради у 2012, 2015 та 2016 роках для ведення індивідуального садівництва та особистого селянського господарства у приватну власність місцевих мешканців передано 0,6 га земель.
 

З’ясувалось, що ці ділянки розташовані в межах прибережної захисної смуги Дніпровського водосховища та відносяться до земель водного фонду, на які розповсюджується окремий порядок надання та використання.
 

Так, відповідно до вимог Земельного та Водного кодексів України передача земель прибережної захисної смуги у приватну власність, у тому числі для ведення садівництва та особистого селянського господарства, заборонена.
 

Зважаючи на протиправність рішень сільської ради, на підставі яких відчужено землі водного фонду, місцевою прокуратурою їх оскаржено у судовому порядку.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар, з метою захисту інтересів держави, з вимогами визнати  незаконними та скасувати незаконні рішення сільської ради, а також зобов’язати повернути ділянки пред’явлено 5 позовних заяв.
 

Позови перебувають на розгляді у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2100