Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2018

На Хмельниччині судитимуть посадовця райдержадміністрації, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за виготовлення будівельного паспорту на будинок

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

У грудні минулого року за безпосередньої участі працівників Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, у взаємодії із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним спеціалістом одного з відділів Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації.
 

Встановлено, що після проведення реконструкції житлового будинку в одному із сіл Кам’янець-Подільського району чоловік звернувся до райдержадміністрації із заявою на отримання будівельного паспорту, який надається уповноваженим органом містобудування та архітектури на безоплатній основі.
 

Розуміючи, що цей документ необхідний заявнику для приєднання електроустановки та він буде вимушений «заплатити» за його виготовлення, посадовець пред’явив вимогу надати йому неправомірну вигоду.
 

Так, погрожуючи обмежити законне право на отримання будівельного паспорта, за його виготовлення чиновник потребував 2 тис. грн.
 

Під час одержання неправомірної вигоди зловмисника викрито «на гарячому».
 

Як повідомив заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, за результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури, працівниками слідчого відділення районного відділення поліції Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція статі інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2085