Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2018

На Хмельниччині правоохоронцями викрито головного державного інспектора Управління Держпраці в області, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за нереагування на виявлені під час перевірки порушення (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

Сьогодні, 8 лютого 2018 року, за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно із слідчими слідчого відділу Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головним державним інспектором Управління Держпраці в Хмельницькій області.
 

Встановлено, що посадовець органу контролю своє нереагування на виявлені під час перевірки порушення трудового законодавства «оцінив» у 5 тис. грн.
 

У разі невиконання цих вимог, інспектор погрожував фізичній особі-підприємцю, діяльність якого перевіряв, накладенням штрафних санкцій.
 

Під час одержання неправомірної вигоди особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3061