Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2018

На Хмельниччині місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати майже третини мільйона гривень бюджетних коштів, призначених на закупівлю пожежного автомобіля

Органами прокуратури області, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави у суді, проводиться робота з виявлення фактів зловживань у сфері бюджетних відносин.
 

Опрацюванням даних електронної системи публічних закупівель «Прозорро» Городоцькою місцевою прокуратурою встановлено, що у грудні 2016 року між однією із сільських рад Віньковецького району та товариством укладено договір про закупівлю автомобіля спеціального призначення – пожежної автоцистерни.
 

Згідно умов укладеного правочину постачальник зобов’язався поставити сільській раді транспортний засіб спецпризначення, а замовник, у свою чергу – прийняти і оплатити товар.
 

Виявилось, що кошти за техніку перераховано через тиждень після підписання договору на підставі акту приймання-передачі продукції. Однак, автомобіль до цього часу замовнику так і не поставлено.
 

Таким чином, посадовими особами сільської ради внесено недостовірні відомості до акту приймання-передачі продукції, на підставі якого з бюджету безпідставно виплачено 290 тис. грн.
 

За вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділенню Віньковецького відділення поліції Ярмолинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2092