Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2018

У прокуратурі Хмельницької області підвели підсумки роботи за минулий рік (ФОТО)

Сьогодні, 25 січня, у прокуратурі області під головуванням очільника відомства відбулась оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи за 2017 рік.
 

У вступному слові прокурор області Олег Синишин відзначив позитивні результати, яких досягнуто прокурорами Хмельниччини за вказаний період.
 

Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 44 тис. кримінальних проваджень, у половині з яких досудове розслідування закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури державного обвинувачення стало ухвалення судами більше 2 тис. обвинувальних вироків.
 

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. Органами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти у 40 корупційних кримінальних провадженнях. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і направлено до суду протоколи про вчинення 274 адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, за вчинення 180 з яких судом уже прийнято рішення про притягнення осіб до відповідальності.

Слідчими прокуратури області до суду спрямовано обвинувальні акти у 26 кримінальних провадженнях, більшість з яких за фактами вчинення корупційних діянь.
 

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 7 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 25 осіб, дві з яких діяли за участі неповнолітніх. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.
 

Також, у минулому році правоохоронними органами розпочато розслідування у 15 кримінальних провадженнях за фактами участі громадян України у складі терористичних організацій, за результатами розслідування яких до суду уже скеровано обвинувальні акти у 5.
 

Забезпечено принципове прокурорське реагування на порушення прав затриманих, ув’язнених і засуджених. Зокрема, за результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 191 працівника кримінально-виконавчої служби, органів Національної поліції та інших посадових осіб. Із штрафних приміщень установ виконання покарань звільнено 5 незаконно утримуваних осіб.
 

«Ефективно використано повноваження прокурора у сфері представництва інтересів держави у суді та при виконанні судових рішень», - відзначив керівник відомства.
 

У 2017 році прокурорами до суду пред’явлено позови на суму понад 344 млн. грн., майже дві третини з яких на суму 236 млн. грн. судами уже задоволено. Забезпечено реальне виконання судових рішень на суму 305 млн. грн. За результатами представницької діяльності попереджено незаконне надання та повернуто більше 10,2 тис. га земель.
 

Ювенальними прокурорами, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, заявлено позови на суму понад 36 млн. грн., майже половина з яких на суму більше 11 млн. грн. уже розглянуто та задоволено.
 

Упродовж минулого року прокурорами вирішено понад 3 тис. звернень, переважна більшість з яких стосується питань досудового розслідування. На особистому прийомі прийнято 2 тис. громадян.
 

Продовжуючи, прокурор області детальніше зупинився на питаннях, які потребують негайного вирішення та втручання органів прокуратури.
 

Олег Синишин акцентував увагу на головних пріоритетах у роботі та поставив вимогу посилити протидію корупційним проявам, зловживанням у бюджетній сфері, незаконним оборудкам із землею та лісовими ресурсами, функціонуванню забороненого грального бізнесу.
 

Своє бачення з приводу допущених прорахунків та організації подальшої роботи на окремих напрямах прокурорсько-слідчої діяльності висловили заступники прокурора області. Також, заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур, їх підпорядкованих працівників та керівників структурних підрозділів апарату.
 

За результатами наради розроблено низку конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності діяльності органів прокуратури області на наступний період.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 3101