Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2018

На Хмельниччині правоохоронцями викрито голову сільської ради, який одержав неправомірну вигоду за надання виконавцю робіт з реконструкції системи водопостачання актів про їх приймання (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

Вчора, 11 січня 2018 року, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у взаємодії із слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання неправомірної вигоди головою однієї з сільських рад Хмельниччини.
 

Встановлено, що на території сільської ради приватним підприємством проведено роботи з реконструкції системи водопостачання. Надання керівнику підрядної організації підписаних актів приймання-передачі виконаних робіт посадовець органу місцевого самоврядування «оцінив» у 10 тис. грн., які отримав частинами.
 

Під час одержання другої частини хабара у сумі 8 тис. грн. особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2766