Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2018

На Хмельниччині судитимуть начальника відділення поштового зв’язку, який привласнив кошти, призначені для соціальних виплат

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності.
 

Так, за процесуального керівництва Деражнянського відділу Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділенням Деражнянського відділення Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів начальником одного з відділень поштового зв’язку в Деражнянському районі.
 

Бажаючи безпідставно збагатитись, службова особа, яка мала доступ до цінностей та несла матеріальну відповідальність за їх збереження, вносила до офіційних документів недостовірні відомості – підробляла підписи громадян, які свідчили про отримання ними грошових коштів, а гроші забирала собі.
 

Ці кошти були призначені для виплати допомоги у зв’язку з пологами і вагітністю, соціальної компенсації за скраплений газ та тверде паливо учасникам ВВВ, соціальної допомоги до 9 травня, електронних переказів.
 

Також, керівник поштового відділення привласнив отримані від місцевих мешканців кошти в рахунок оплати комунальних платежів за газ, електроенергію та послуги з передплати друкованих видань.
 

Загалом, внаслідок своїх протиправних дій зловмисник заволодів  коштами на загальну суму 28 тис. грн.
 

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального  кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).
 

Як повідомив начальник відділу місцевої прокуратури Євген Іванов, обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2146