Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2017

Прокуратурою Хмельниччини до суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього начальника районного відділу державної виконавчої служби, який вимагав та одержав 3,5 тис доларів США неправомірної вигоди за створення умов для придбання майна на прилюдних торгах

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

У липні цього року за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України в області під час одержання неправомірної вигоди викрито начальника районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.

Встановлено, що районним відділом державної виконавчої служби реалізовувалось арештоване майно – 2 зернозбиральні комбайни, які перебували на зберіганні у місцевого мешканця.

Коли державному виконавцю стало відомо, що під час проведення прилюдних торгів зберігач має намір викупити техніку, за не перешкоджання цьому він забажав отримати від останнього неправомірну вигоду в розмірі 3,5 тис. доларів США.

В іншому випадку посадовець погрожував зняти техніку з торгів та передати на зберігання іншій особі.

Правоохоронцями задокументовано факти одержання неправомірної вигоди в розмірі 65 тис. грн. двома частинами – 13 та 52 тис. грн.

Після одержання другої частини обумовленої суми хабара зловмисника викрито, а неправомірно одержані кошти вилучено.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкції статі інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2430