Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2017

За втручання прокуратури Хмельниччини договори оренди 84 га землі водного фонду вартістю понад 1,2 млн грн визнано недійсними

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання землі, у тому числі водного фонду.
 

У 2015 році розпорядженнями Хмельницької обласної державної адміністрації громадянину надано дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок водного фонду в натурі, затверджено технічну документацію та, у комплексі із земельними ділянками, надано в оренду водний об’єкт, розташований на території Женишковецької сільської ради Віньковецького району.
 

На підставі укладеного договору оренди у користування місцевого мешканця для рибогосподарських потреб перейшло 84 га землі.
 

Встановлено, що вказані розпорядження прийнято всупереч вимогам Закону України «Про аквакультуру» та Водного кодексу України, оскільки водні об’єкти повинні надаватись у користування у комплексі із земельною ділянкою за результатами проведення земельних торгів.
 

З урахуванням цих обставин, водні об’єкти та землі водного фонду передано в оренду без дотримання конкурсних засад.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик, вказані обставини стали підставою для звернення прокуратури області до суду з позовом про визнання розпоряджень облдержадміністрації та, укладених на їх підставі, договорів оренди недійсними.
 

Рішенням апеляційного суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано, а рішення Віньковецького районного суду, яким у задоволенні позову відмовлено, скасовано.
 

Відтак, розпорядження обласної державної адміністрації та договори оренди земель водного фонду вартістю понад 1,2 млн. грн. визнано недійсними.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1954