Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

На Хмельниччині прокуратура вимагає визнати недійсними результати закупівлі деревини на суму понад третину мільйона гривень

Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель деревини.
 

Шляхом вжиття заходів представницького характеру прокуратура вимагає визнати договори про закупівлю товарів за бюджетні кошти недійсними.
 

Так, цьогоріч відділом освіти Деражнянської районної державної адміністрації на веб-порталі ProZorro опубліковано відомості про укладення із спеціалізованим лісогосподарським комунальним підприємством трьох договорів про закупівлю деревини на загальну суму майже 400 тис. грн.
 

 Встановлено, що товарна продукція у всіх правочинах, є ідентичною, а відділом освіти райдержадміністрації як розпорядником бюджетних коштів, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», безпідставно здійснено поділ предмету закупівлі на частини та з метою уникнення відкритих торгів обрано невірний вид процедури закупівлі.
 

Порушення принципів здійснення публічних закупівель створює умови для обмеження конкуренції та неефективного використання бюджетних коштів.
 

З метою захисту інтересів держави, Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання договорів про закупівлю деревини  недійсними.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2037