Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2017

Хмельничанина, який вчинив розбійний напад і переховувався від слідства та суду закордоном, засуджено до 8 років позбавлення волі

Органи прокуратури активно співпрацюють із правоохоронними органами іноземних держав з метою забезпечення притягнення осіб, що вчинили злочини та переховуються від слідства і суду за межами території України, до встановленої законодавством відповідальності.
 

Так, у грудні 2013 року в обласному центрі, троє чоловіків у масках, попередньо домовившись між собою заволодіти чужим майном, вночі проникнули в квартиру, де проживала молода сім’я. Реалізовуючи свій злочинний умисел, спільники із застосуванням насильства, небезпечного для життя і здоров’я осіб, напали на ще сонних мешканців квартири. Захищаючись, чоловік зірвав з одного із зловмисників шапку і побачив його обличчя, а після рішучого опору потерпілих розбійники втекли з місця вчинення правопорушення.
 

Перебуваючи у страху бути викритим та намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, нападник, якого впізнав потерпілий, виїхав закордон.
 

Для притягнення цієї особи до передбаченої Кримінальним кодексом України відповідальності його було оголошено в міжнародний розшук, за результатами якого затримано компетентними органами Федеративної Республіки Німеччини та видано в Україну.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, завдяки принциповій позиції державного обвинувача судами першої та апеляційної інстанцій вказану особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб та поєднаний з проникненням у житло).
 

Засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі із конфіскацією належного йому на праві власності майна.
 

Окрім цього, на рахунок держави із нього будуть стягнуті кошти, витрачені на екстрадицію.
 

Вирок суду набрав законної сили.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2343