Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2017

На Хмельниччині судитимуть особу, яка одержала 3 тис доларів США неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення посадовцями Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факт одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення про реєстрацію службовими особами Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області декларації про початок виконання будівельних робіт.
 

Так, слідчими слідчого відділу прокуратури області у співпраці із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт одержання неправомірної вигоди у представника будівельного підприємства.
 

Встановлено, що у березні цього року, з метою здійснення будівництва та отримання дозвільних документів, представник будівельника подав до контролюючого органу декларацію про початок виконання робіт на об’єкт реконструкції приміщення, проте в її реєстрації було відмовлено.
 

Однак, відразу ж знайшовся «охочий допомогти» у вирішенні вказаного питання.
 

Вплив на прийняття рішень про реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт та про не проведення інспекторами перевірки на зазначеному об’єкті реконструкції зловмисник спочатку оцінив на суму 3,5 тис. доларів США, а потім зменшив її до 3 тис. доларів США.
 

Під час одержання частини обумовленої суми хабара, 9 червня правопорушника викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.
 

За клопотанням сторони обвинувачення судом затриманому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 тис. грн., якою він скористався.
 

Як повідомив начальник слідчого відділу прокуратури області Володимир Готра, за результатами досудового розслідування слідчими прокуратури зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. ст.369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди).
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 12 750 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1949