Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2017

На Хмельниччині на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито головного лікаря однієї з психіатричних лікарень області (ФОТО)

Незважаючи на відповідальність лікарів за життя і здоров’я людей, продовжують мати місце факти хабарництва та вимагання коштів у осіб, які потребують медичної допомоги.


Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із цим негативним явищем органами проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.


Так, за безпосередньої участі працівників Шепетівської місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, 17 січня 2017 року на одержанні хабара викрито головного лікаря однієї з психіатричних лікарень області.


Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, зазначений посадовець вимагав та отримав від одного із жителів міста Нетішина неправомірну вигоду у сумі 5000 гривень за поміщення особи на стаціонарне лікування до психіатричного медичного закладу.


За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).


Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.


Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також, вирішується питання щодо затримання посадовця та повідомлення йому про підозру.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2536