Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2016

На Хмельниччині затримано начальника районного відділу державної виконавчої служби на одержанні хабара (ФОТО, ВІДЕО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з правоохоронними органами області продовжується системна робота, спрямована на виявлення і припинення фактів корупції та хабарництва, а також притягнення винних до відповідальності.
 
Так, сьогодні, завдяки скоординованим заходам, за безпосередньої участі працівників Старокостянтинівської місцевої прокуратури у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, із використанням негласних слідчих (розшукових) дій, викрито протиправну корупційну діяльність начальника Красилівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області.
 
Встановлено, що вказаний посадовець вимагав та отримав від фізичної особи неправомірну вигоду в розмірі 5800 гривень за зняття арешту із автомобіля.
 
Після одержання обумовленої суми хабара, посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України в його робочому кабінеті.
 
 
За вказаним фактом Старокостянтинівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури.
 
Наразі проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання щодо затриманого запобіжного заходу.
 
Get the Flash Player to see this player.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 4325