Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2016

За принципової позиції прокуратури Хмельницької області засуджено трьох членів злочинного угрупування

Завдяки належній організації підтримання державного обвинувачення прокуратури Хмельницької області Рівненським міським судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно трьох учасників організованої групи.


Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Зварич.


Встановлено, що зазначені особи, за попередньою змовою між собою, ще у 2014 році обладнали лабораторію, де виготовляли порошок, який у своєму складі містить психотропну речовину (метамфетамін). В подальшому, цю порошкоподібну речовину вони зберігали з метою збуту та збували іншим особам.


Також, державним обвинуваченням доведено, що злочинці купували медичні препарати зі вмістом прекурсору – ефедрину (псевдоефедрин), а також рослини конопель для подальшого їх збуту.


Вироком суду членів організованої групи, один з яких мав судимість за аналогічні злочини, визнано винуватими у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 311 КК України (злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення).


З урахуванням ступеня суспільної небезпечності та тяжкості вчинених злочинів двох обвинувачених судом засуджено до реального позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією майна, а одного з них – до аналогічного покарання застосовано ст. 75 КК України із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1753