Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2016

П’ятеро мешканців Хмельниччини підозрюються у незаконній рубці дерев на майже півмільйона гривень (ФОТО)

    Кам’янець-Подільська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому Дунаєвецьким відділом поліції, щодо незаконної порубки дерев.
    Встановлено, що ніде не працюючий мешканець Дунаєвецького  району, за попередньою змовою ще із чотирма односельцями, упродовж двох місяців без будь-яких дозвільних документів бензопилою вирізали понад 100 дерев ясеня, дуба, клена, береста, граба у захисній смузі, яка належить Жмеринській дистанції захисних лісонасаджень регіональної філії Південно-Західної залізниці.
    На власному вантажному транспорті вивозили деревину, частину її збули підприємцям, а частину використали для особистих господарських потреб. Своїми злочинними діями ці особи завдали істотної шкоди державі на загальну суму понад 445 тисяч гривень.
    Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, цим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 246 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.
    Під час санкціонованих обшуків на господарстві трьох підозрюваних виявлено та вилучено незаконно порубану деревину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу усім підозрюваним.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2213