Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2016

У Волочиському районі засуджено матір, через недогляд якої малюк заразився туберкульозом

    Городоцька місцева прокуратура у лютому цього року повідомляла про виявлений ювенальними прокурорами факт злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до тяжких наслідків.
    За інформацією керівника місцевої прокуратури Сергія Стецюка, в неблагополучній сім’ї одного з сіл Волочиського району 18-річна мати ігнорувала турботою про двох своїх малолітніх дітей, незважаючи на постійні попередження з боку соціальних служб. Як наслідок, старший півторарічний хлопчик отримав перелом руки, неодноразово перебував на стаціонарному лікуванні з гострим бронхітом та ГРВІ. Також, дитина мала тісний контакт з хворою на туберкульоз бабусею, що призвело до захворювання малолітнього туберкульозом первинним.
    За вказаним фактом місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ст.166 КК України, слідство в якому здійснював територіальний відділ поліції.
    Днями районний суд розглянув зазначене кримінальне провадження і визнав горе-матір винуватою у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.
    Вироком суду її засуджено до 2 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.
    Державний обвинувач та суд врахували те, що молода матір щиро розкаялась у вчиненому, наразі належно дбає про обох дітей та умови їх проживання, потерпілий хлопчик ще перебуває на лікуванні та стан його здоров’я покращується. Крім того, бабуся тепер мешкає окремо від цієї сім’ї.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2057