Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2016

Голова виборчої комісії привласнила 20 тис гривень

    Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено зловживання у сфері використання бюджетних коштів під час проведення місцевих виборів восени 2015 року.
    Встановлено, що голова однієї з виборчих комісій, без проведення засідання комісії, видала фіктивні документи про прийняття на роботу діловодом-архіваріусом і прибиральником двох осіб, один з яких її чоловік, а  інша особа навіть не знала про своє призначення.
    При цьому, «новоприйняті» працівники не виконували безпосередні  обов’язки, але згідно з табелями обліку робочого часу отримували заробітну плату. Фактично вказані кошти, а також призначені для виплати водієві, голова виборчої комісії використовувала для власних потреб. Крім того, вона приймала незаконні рішення про преміювання себе та членів комісії.
    Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, унаслідок таких протиправних дій нею привласнено грошові кошти на загальну суму близько 20 тисяч гривень.
    За цим фактом місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та  ч.1 ст.366  (службове підроблення) КК України, розслідування в якому доручено відділу поліції.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2741