Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2015

На Хмельниччині затримано податківця за підозрою в одержанні 10 000 грн хабара (ФОТО)

    Прокуратурою Хмельницької області спільно зі співробітниками управління СБУ в області викрито заступника начальника одного з відділів ДПІ в м.Хмельницькому на одержанні неправомірної вигоди.
    Як встановлено, цей податківець вимагав у фізичної особи-підприємця 10 000 тисяч гривень за позитивні результати перевірки. А в разі відмови передати йому ці кошти, він зазначить в акті перевірки суттєву суму донарахувань податків, зборів і штрафних санкцій, що в подальшому може призвести до припинення підприємницької діяльності.
    Під час отримання неправомірної вигоди в зазначеному розмірі посадовця ДПІ затримано в порядку ст.208 КПК України, кошти вилучено.
    Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням) КК України, санкція якої передбачає  покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
    Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою та відсторонення його від посади.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2559