Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2015

До 8 років ув’язнення засуджено водія автобуса, який виїхав у рейс з несправними гальмами

    Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким водієві автобуса «Іveco Мago» призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) КК України.
    Державним обвинувачем у суді доведено, що цей водій у вересні 2008 року, виконуючи міжобласний рейс на поламаному автобусі,  на автодорозі біля с.Мотрунки Красилівського району під час обгону на смузі зустрічного руху допустив зіткнення з легковим автомобілем. Внаслідок ДТП водій та пасажир авто загинули на місці події, а 7 пасажирів автобуса отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.
    Згідно з висновком експертизи, причиною ДТП стало порушення водієм «Іveco Мago» Правил дорожнього руху, а також технічні несправності автобуса у вигляді тріщин та короблення гальмівних дисків, що спричинило відмову гальмівної системи.
    Крім того, за вироком суду визнано винним у випуску в експлуатацію технічно несправного транспортного засобу (ст.287 КК України) колишнього механіка підприємства, відповідального за перевірку технічного стану зазначеного автобуса. Його звільнено від відбування покарання у виді 3 років позбавлення волі у зв’язку із закінченням строків давності.
    На користь потерпілих стягнуто близько 400 тис. грн. шкоди, завданої злочином.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2278