Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2015

Керівника РДА притягнуто до відповідальності за корупцію

    За принципової позиції прокуратури Хмельницької області, рішенням апеляційного суду області залишено в силі постанову Деражнянського районного суду за результатами розгляду складеного Управлінням СБУ в області протоколу щодо голови райдержадміністрації, якого визнано винним у вчиненні  адміністративних корупційних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 172-4 та ст. 172-7 КУпАП.
    Встановлено, що керівник РДА, всупереч вимогам антикорупційного законодавства, одночасно виконував функції органу правління фермерського господарства. У передбачений законом десятиденний термін з часу призначення на посаду держслужбовця не передав належні йому корпоративні права у ФГ в управління іншій особі та не повідомив у письмовій формі голову Хмельницької облдержадміністрації про пов'язаний із цим конфлікт інтересів.
    Відтак за порушення спеціальних обмежень та неповідомлення про конфлікт інтересів на голову районної державної адміністрації судом накладено адміністративне стягнення  - 1700 гривень штрафу.
Довідково: відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», за вчинення корупційного правопорушення, пов'язаного з порушенням обмежень, передбачених цим Законом, керівник районної державної адміністрації підлягає звільненню з роботи.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2647