Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

Неповнолітнього рецидивіста, який вчинив 27 крадіжок та грабіж, позбавлено волі майже на 7 років

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину неодноразово судимого юнака у вчиненні ряду злочинів проти власності на території обласного центру та Хмельницького району.
 

Загалом зловмисник вчинив 27 крадіжок. Майно викрадав із автомобілів, приватних будинків, квартир, території господарств та закладу освіти.
 

Сума збитків, яких зазнали потерпілі, загалом склала майже 160 тис. грн.
 

Серед викраденого: електроінструменти, акумулятори від автомобілів, автомобільні магнітоли, велосипед, ноутбук, ікони та інше майно.
 

Окрім того, у липні 2015 року, неповнолітній, якого до того часу уже декілька разів судили за вчинення майнових злочинів та за рішенням суду звільняли від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру, від відбування покарання з випробуванням, а також засуджували до покарання у виді позбавлення волі, вчинив грабіж.
 

Перебуваючи у вечірню пору по вул. Тернопільській у м. Хмельницькому, із застосування насильства, він заволодів сумкою потерпілого, з мобільним телефоном та особистими речами загальною вартістю майже 3800 грн. З місця злочину від одразу утік та невдовзі був затриманий працівниками поліції.
 

Також, стороною обвинувачення у суді доведено, що правопорушник спільно із своїм знайомим незаконно заволодів двома транспортними засобами, які знаходилися біля будинків у одному із сіл Хмельницького району та у м. Хмельницькому. З метою особистого збагачення ці автомобілі спритник мав намір продати.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, прокурорами в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 185 КК України (крадіжки, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднані з проникненням у приміщення), ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, вчинений повторно), ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчиненні повторно, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 357 (викрадення офіційного документу) КК України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років 9 місяців позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1985