Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2015

Більше половини корупційних злочинів стосується одержання неправомірної вигоди, - О.Синишин

    Прокурор Хмельницької області Олег Синишин на прес-конференції поінформував громадськість про результати роботи відомства за 2014 рік. Особливу увагу він приділив питанню протидії корупції.
    "Правоохоронні органи Хмельниччини у минулому році посилили роботу з викриття корупційних правопорушень. За їх вчинення до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнуто понад 120 посадовців", - повідомив Олег Синишин.
    Він констатував, що органами прокуратури, слідчими підрозділами УМВСУ в області та Головного управління Державної фіскальної служби в області розслідувано та скеровано до суду обвинувальні акти у 37  кримінальних провадженнях цієї категорії.  Ще шістьом особам повідомлено про підозру.
    «Більше половини встановлених корупційних злочинів – за фактами одержання неправомірної вигоди. Суми хабарів коливаються від 1600 гривень до 12 тисяч доларів США», - зазначив Олег Синишин.
    Розслідувано низку актуальних корупційних проваджень у бюджетній і транспортній сферах, освіти та охорони здоров’я, про земельні правовідносини. Зокрема, щодо 8 працівників міліції, колишнього голови обласної ради та 6 сільських голів, керівників підрозділів Державної виконавчої служби, Державної міграційної служби, Укртрансінспекції, директора Кам’янець-Подільського медичного училища.
    Від корупційних злочинів державні інтереси зазнали шкоди на понад 1 мільйон гривень. З них більше 400 тисяч гривень відшкодовано, на решту суми  прокурорами пред’явлено позови.
    Прокурор області відзначив активну діяльність правоохоронців з протидії корупції адміністративно-правовими засобами, якими складено і направлено до суду 107 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. За результатами їх судового розгляду до відповідальності уже притягнуто 92 корупціонери: депутати місцевих рад, посадовці органів місцевого самоврядування та публічного права, правоохоронці, державні службовці.
    Резюмуючи результати антикорупційної роботи, Олег Синишин наголосив на необхідності посилення протидії корупції у бюджетній сфері, в банківській системі, при здійсненні державних закупівель, а також викриття корупціонерів серед держслужбовців вищих категорій та в складі організованих злочинних груп.
     Прокурор області також відповів на питання журналістів.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2031