Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

За реагування ювенальних прокурорів Чорноострівському професійному аграрному ліцею повернуто 60 га землі

У 2023 році за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру одному із керівників структурних підрозділів ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Службовиця умисно приховала, що землі на території Чорноострівської територіальної громади віднесені до особливо цінних, а дозволи на розроблення документації із землеустрою щодо відведення цих земельних ділянок у постійне користування вже кілька років, як надано місцевому навчальному закладу.
 
Частина з вказаних земель вибула з власності держави та була відчужена на користь третіх осіб на підставі наказів, які підозрювана підробила.
 
Такі протиправні дії призвели до вибуття із державної власності особливо цінних земель площею 64 га вартістю майже 4 млн грн.
 
Слідчі дії тривають. У зв’язку із переховуванням підозрюваної від органів досудового розслідування, останню оголошено в міжнародний розшук.
 
Також на даний час, на підставі рішень судів, постановлених за позовами ювенальних прокурорів, у власність Чорноострівської селищної ради вже повернуто 60 га земель. Прокурори продовжують позовну роботу щодо повернення інших незаконно відчужених службовими особами ГУ Держгеокадастру земель.
 
Завдяки проведеній прокуратурою представницькій роботі навчальний заклад отримав можливість поновити свої права на користування земельними ділянками для освітніх потреб.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 52