Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Збереження заказника «Вовчанський» на Хмельниччині – прокуратура домоглась відновлення статусу земель вартістю майже 390 млн грн

За результатами розгляду позову Хмельницької окружної прокуратури судом скасовано незаконну державну реєстрацію речових прав на 62 га землі вартістю майже 390 млн грн.
 
Йдеться про гідрологічний заказник місцевого значення «Вовчанський» на території Розсошанської ОТГ Хмельницького району, створений у 1982 році для збереження в природному стані колишніх торф’яних кар’єрів для відтворення генофонду тваринного та рослинного світу. Територія входить до складу природно-заповідного фонду України як національне надбання та є складовою часткою світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною.
 
Попри це, на підставі матеріалів інвентаризації, 62 га землі, що знаходиться в межах заповідної території, віднесено до земель сільськогосподарського призначення.
 
Аби не допустити знищення заказника обробітком земельної ділянки, окружна прокуратура звернулась до суду з відповідними позовними вимогами, які Господарським судом Хмельницької області підтримано.
 
 
Преслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 130