Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Привласнила майже 8 млн грн виплат членів сімей загиблих військових – на Хмельниччині судитимуть експосадовицю банку

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно ексвиконуючої обов’язки керівника відділення банку за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службового підроблення (ч.ч. 2-5 ст. 191, ч.ч. 1, 2 ст. 209, ч.ч. 1, 2 ст. 366 КК України).
 
Встановлено, що жінка входила в довіру до родичів загиблих військовослужбовців, які отримували компенсацію від держави та пропонувала відкрити депозитний рахунок, щоб отримувати відсотки, або ж обміняти національну валюту на долари США.
 
Насправді ж ніяких грошових операцій не здійснювала, а привласнювала кошти людей.
 
Таким чином вона заволоділа коштами 10 жителів Білогірської та Ямпільської територіальних громад, що на Шепетівщині. Загальна сума матеріальних збитків становить майже 8 млн грн.
 
Їй обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 7 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Шепетівського районного управління ГУНП у Хмельницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 129