Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Апеляція залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка, що кинув гранату в двір багатоквартирного будинку, засуджено до 4 років позбавлення волі

У грудні минулого року суд визнав винним хмельничанина у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів, а також у хуліганстві, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України).
 
Його засуджено до 4 років позбавлення волі.
 
28-річний чоловік вирішив продемонструвати друзям знайдену ним бойову гранату та кинув її з балкону своєї квартири.
 
Внаслідок вибуху пошкоджено припарковані автомобілі та вікна розташованих поруч будинків.
 
Свої дії чоловік виправдовував тим, що граната випадково привелась у бойову готовність і, викинувши її на вулицю, він рятував життя людей, які перебували у квартирі.
 
Однак у ході судового розгляду встановлено, що засуджений сам зняв гранату із запобіжника, хоча йому добре відомо про небезпеку таких дій, оскільки він раніше проходив військову службу у Збройних Силах України, звідки був звільнений за систематичне порушення військової дисципліни.
 
Зважаючи на це, враховуючи високу суспільну небезпеку скоєних злочинів, судом апеляційної інстанції у задоволенні апеляційної скарги захисника на суворість призначеного покарання відмовлено.
 
Відтак вирок місцевого суду набрав законної сили.
 
Найближчі 4 роки він проведе за ґратами.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 388