Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

У Хмельницькій обласній прокуратурі відбувся семінар з питань організації роботи прокурорів та органів досудового розслідування у сфері міжнародного співробітництва (ФОТО)

Вчора, 22 січня, у Хмельницькій обласній прокуратурі відбувся семінар з питань організації роботи прокурорів та органів досудового розслідування у сфері міжнародного співробітництва, особливості міжнародного розшуку та екстрадиції, а також співробітництва з міжнародним кримінальним судом.
 
Участь у заході взяли суддя апеляційного суду Смірнова Вікторія Володимирівна, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Кізаєва Оксана Миколаївна, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Стьопіна Наталія Олександрівна, начальник сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в області Фурман Олександр Борисович, прокурори, оперативні працівники та слідчі поліції.
 
Відкриваючи семінар, керівник обласної прокуратури Олексій Олійник зазначив, що високим залишається запит українського суспільства на притягнення до відповідальності осіб, які скоїли кримінальні правопорушення, особливо воєнні та корупційні. Забезпечити невідворотність покарання таких осіб, які перебувають за межами України, за національним законодавством дозволяє ефективне застосування міжнародно-правових механізмів – інституту міжнародного розшуку та екстрадиції.
 
На семінарі обговорено питання дотримання прав та забезпечення належних умов тримання осіб, виданих в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, право на справедливий суд в умовах воєнного стану, а також співробітництво правоохоронних органів з Міжнародним кримінальним судом під час здійснення ним розслідування та судового розгляду.
 
Окреслено співпрацю з компетентними органами іноземних держав щодо отримання правової допомоги з метою здійснення процесуальних дій на їх території, у тому числі вилучення речей та документів, розшуку та арешту майна.
 
Зазначений захід є послідовним кроком посилення інституційної спроможності органів прокуратури, спрямований на підвищення ефективності роботи у міжнародно-правовій сфері відповідно до загальноєвропейських стандартів.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 286