Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

Налагодив незаконне виробництво фальсифікованих тютюнових виробів та «відмив» отриманні злочинним шляхом кошти – судитимуть мешканця Хмельниччини (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця Хмельниччини за фактом незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, а також легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом  (ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, чоловік за допомогою спеціального обладнання налагодив повний цикл виробництва тютюнових виробів. Свою незаконну діяльність здійснював у підсобному приміщенні на території свого домогосподарства. Таким чином обвинувачений виготовив понад 270 000 цигарок.
 
Готову продукцію реалізовував на ринках та у продуктових магазинах на території області.
 
За результатами проведених санкціонованих обшуків за місцями виготовлення, зберігання та збуту фальсифікату правоохоронцями вилучено незаконно виготовлені цигарки, обладнання для їх виробництва, сигаретні гільзи, мішки з подрібненим тютюном, упакування.
 
Відповідно до висновків експертних досліджень вказані тютюнові вироби не відповідають вимогам ДСТУ. Продаж на території України таких товарів законодавством заборонено.
 
Також підтверджено отримання на банківську картку «виробника» майже 200 000 гривень за реалізовану «продукцію», які він використав на особисті потреби.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням поліції ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Хмельницькій області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 230