Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

На Хмельниччині судитимуть колишню секретарку сільради, яка підробила заповіт

Прокурорами Волочиської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишньої секретарки однієї із сільських рад за фактами закінченого замаху на зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, у 2018 році чиновниця підробила заповіт померлого мешканця сусіднього села. У документі покійний «заповідав» усе майно, в тому числі дві земельні ділянки своєму односельцю.
 
Секретарка сільради склала заповіт від імені померлого, оформивши спадщину на користь третьої особи. У такий спосіб він міг отримати земельні ділянки площею майже 6 гектарів. На той час їх вартість становила понад 170 тисяч гривень.
 
Про махінації стало відомо від законного спадкоємця, який звернувся до правоохоронців.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими відділу поліції №2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 475